looking back

Geweldig zo'n etalage die je het gevoel geeft dat jij het vooral bent die bekeken wordt in plaats van andersom.


Ik ben bij Gerhard Richter in het Kunstmuseum in Winterthur in Zwitserland. Het lijkt heel envoudig om deze kleurschema's met een printer uit te printen. Maar als je er dan tussen staat. In een witte ruimte, met de juiste belichting en je beweegt je tussen deze enorme 'visuals' dan houdt het het midden tussen duizelig worden en betoverd worden. Fantastisch!


Ik ben bij Gerhard Richter in het Kunstmuseum in Winterthur in Zwitserland. Het lijkt heel envoudig om deze kleurschema's met een printer uit te printen. Maar als je er dan tussen staat. In een witte ruimte, met de juiste belichting en je beweegt je tussen deze enorme 'visuals' dan houdt het het midden tussen duizelig worden en betoverd worden. Fantastisch!knijper als drager

Ik ben in een eetcafé waar een overzichtstentoonstelling van affiches wordt gehouden. Ze gebruiken daarbij knijpers om de affiches te presenteren. De knijper is onzichtbaar aan de wand bevestigd. Mooi aan de bovenkant uitgelijnd. Briljant qua eenvoud. Heel effectief ook. Maar ik vind het vooral zo treffend omdat het, waarschijnlijk onbedoeld, zo goed past bij het 'no nonsense' karakter van dit café.   


Jean Paul Gaultier creëerde een 'mannequin with a talking head'. Eenvoudig idee dat heel veel toevoegt.

Back to Top