groene tomaten chutney



Aan het einde van het zomerseizoen heb ik altijd wel een aantal groene tomaten over die echt niet meer rood gaan kleuren. Van deze onrijpe tomaten kan je altijd nog een heerlijk chutney maken.


  • 500 gram groene tomaten
  • 1 cup gepelde pinda's
  • 3 groene pepers
  • ½ bol verse knoflook
  • 1 eetlepel blaadjes van de kerrieplant
  • 1 bos koriander 
  • 1 snuf zeezout
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Pel de pinda's en rooster ze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij. 

Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan, voeg de grof gesneden groene pepers toe en laat ze 30 seconden bakken. Voeg vervolgens kerrie- en korianderblaadjes toe en bak één minuut en zet ze opzij. 

Voeg nog een beetje olijfolie toe aan dezelfde pan, voeg de in stukjes gesneden rauwe groene tomaat toe en bak totdat de tomaten mooi gaar zijn.

Doe alle ingrediënten behalve de tomaten in de keukenmachine en mix tot een grove pasta zonder water toe te voegen. Voeg vervolgens de tomaat toe en mix tot een grove of gladdere pasta. (Geïnspireerd door Annick de Vries. (Bedankt ook voor de tomatenplanten.))

Ik heb de chutney gegeten met een boekweit pannenkoekje.


Back to Top