spinaziepannenkoekjes



Klop de volgende ingrediƫnten in een beslagkom tot een glad beslag:

  • 110 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 eidooiers (bewaar de eiwitten)
  • flinke snuf zeezout
  • flinke snuf komijnpoeder

Snijd de volgende groenten fijn en roer door het beslag: 

  • klein rood uitje
  • 3 tenen verse knoflook
  • klein rood pepertje
  • 3 lenteuitjes

Wok 400 gram spinazie, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en hak het fijn. 
Roer de spinazie door het beslag. 

Sla de twee eiwitten stijf en spatel met zo weinig mogelijk omhalen door het beslag. 

Bak in een grote koekenpan hoopjes van het beslag (2 eetlepels) in olie. 
Druk de hoopjes plat en bak ze aan beide kanten bruin.


Back to Top