groene curry met kip en Thaise aubergines



Uiteraard vind ik het belangrijk dat mijn gerechten heel lekker zijn maar ik vind het minstens zo belangrijk dat alles er mooi uitziet. Van de opmaak van het gerecht tot het servies waarin het gerecht wordt opgediend. Ik ben al vele jaren werkzaam als stylist en kijk daarom ook vanuit een esthetisch oogpunt naar koken. Ik vind het inkopen van ingrediënten waarbij ik op zoek ga naar de beste ingrediënten voor het mooiste resultaat één van de leukste aspecten van koken. Als een gerecht 'groene curry' heet dan ben ik in staat om naar de volgende toko te fietsen als er in de eerste winkel alleen nog rode chilipepers te koop zijn.


Voor 4 personen:

  • 300 gram witte pandanrijst
  • 450 gram kippendijen
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 400 gram kokosmelk
  • 100 gram Thaise erwt aubergine
  • 4 ronde Thaise ronde aubergines
  • 175 gram kousenband
  • 2 stronkjes Shanghai pak choi
  • een hand korianderblaadjes
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen verse knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 2 cm gemberwortel
  • 4 kaffir-limoenblaadjes
  • 1 eetlepels palmsuiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • olijfolie
  • 1 limoen

Kook de rijst. Ik doe dit altijd door 1 deel rijst met 2 delen water te gebruiken. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook zolang tot de rijst droog gekookt is. Laat voordat je de rijst gaat gebruiken nog even (zonder vuur) met de deksel op de pan staan.   

Snijd de uiteinden van de kousenband af. Verdeel de bonen in stukjes van ongeveer 7 cm. Blancheer ze en zet de kousenband apart.

Schil de gemberwortel en snijd hem samen met de sjalotten, knoflook, en chilipeper fijn. Bak dit samen met de currypasta ongeveer 2 minuten in een wok zodat alles lekker gaat geuren.

Snijd de kip in grove smalle stukken en bak deze ook nog kort mee in de wok. Voeg dan de kokosmelk toe. Doe de aubergines, geblancheerde kousenband, limoenblaadjes bij het mengsel en laat nog 4 minuten zachtjes pruttelen.

Scheid het blad van de stengels van de pak choi. Snijd de stengels in plakjes van 5 cm. Hak de bladeren grof en zet ze apart.

Maak de curry af door de palmsuiker, vissaus, pak choi stengels, het sap en zest van een halve limoen toe te voegen en kook deze kort nog 2 minuten mee.

Net voordat je de rijst met curry gaat opdienen voeg je de rauwe bladeren van de pak choi en de helft van de korianderblaadjes bij de curry. Het mag nu niet meer koken zodat de bladeren hun 'bite' behouden. Garneer met de rest van de korianderblaadjes.


Back to Top