krokante biologische kiphaasjes



Voor 2 personen of ± 8 kiphaasjes

  • 400 gram biologische kipfilet of kiphaasjes (Ik gebruik uit principe altijd biologische kip)
  • 1 cup panko panermeel of verse broodkruim
  • 1/2 cup bloem
  • 1/4 cup gemengde kruiden (Ik heb hier een Toscaanse kruidenmix gebruikt)
  • zeezout
  • 1 geklopt ei 
  • olie om in te bakken

Ik gebruik hiervoor een klein laag gietijzeren pannetje waarin ik de kiphaasjes in twee rondes bak omdat het heel snel gaat en ik ze het lekkerst vind als ze direct uit de pan komen omdat ze dan het knapperigst zijn. Maar ook omdat je uiteindelijk minder olie nodig hebt. (Je kunt het ook prima doen in een koekenpan of in een wok).

Als je verse broodkruim maakt gaat dat het beste in een keukenmachine. Snijd de korsten van liefst oud brood af en vermaal het zo fijn als mogelijk.

Snijd de kipfilet op in haasjes. Meng in een laag kommetje het paneermeel met de kruiden mix en een snuf zeezout. Klop in een andere kom het ei en doe in nog een andere kom de bloem.

Haal de kiphaasjes door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en dan door het broodkruim-kruidenmengsel.

Verhit het pannetje en giet een laag olie van ± 0,5 centimeter in. Dit mag op midden tot hoog veer. Bak nu de kip aan beide kanten 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Let op het kiphaasje gaart nog wat na. Hij mag dus als je het controleert een kleine lichtroze kern hebben. Maar als je de kip gaat eten moet hij helemaal wit van binnen zijn. Misschien moet je het kippetje nog even op een keukenpapiertje laten uitlekken maar het beste is om het haasje te eten als hij nog lekker warm en knapperig is.  

Ik heb deze krokante kip gegeten met de risotto van parelgort uit mijn vorige post.


Back to Top