puree van raapstelen en bataat



Vandaag hadden we de eerste oogst uit eigen tuin. Een mooi bosje raapstelen dat zo lekker mals was dat ik het rauw wilde gebruiken.

Kook 5 middel grote zoete aardappelen (bataat). Giet ze af en stamp ze fijn.

Bak in een klontje boter dat je zou toevoegen om een smeuïge puree te maken eerst een half klein uitje. Voeg dit bij de gestampte bataat. Was de raapstalen en maak ze droog in de slacentrifuge. Hak de rauwe raapstelen in kleine stukjes en voeg ze bij de bataat. Snijd 8 plakjes gerookte rauwe ham in kleine stukjes en voeg ook deze bij de bataat. Spatel alles onder toevoeging van kleine scheutjes melk door elkaar totdat er een puree ontstaat waarvan de consistentie voor jou precies goed is.

Ik heb de puree gegeten met kort aangebakken kip haasjes die ik gemarineerd heb met paprikapoeder, vers gemalen zwarte peper, zeezout en een scheutje olijfolie.


Back to Top