Koolhydraatarme reibekuchen van spaghettipompoen



Reibenkuchen kom je nu weer volop tegen op bijvoorbeeld de Duitse weihnachts-markten. Ik heb een koolhydraat arme variant voor je die ik maakte met spaghettipompoen.


  • 1 spaghettipompoen
  • 1 grote ui
  • 3 verse knoflooktenen
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • flinke snuf zeezout
  • scheut olijf- of arachideolie 

eventueel:

  • salie
  • roomboter

Snijd de spaghettipompen in de lengte doormidden. Haal de zaden en de draden uit de pompoen. Leg ze op de snijkanten in een ovenschaal en voeg water toe zodat ze in een klein laagje water staan. Zet de pompoen een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat de pompoen afkoelen en schraap nu met een vork het vruchtvlees uit de pompoen. Je zult zien dat het vruchtvlees een draderige structuur heeft.

Schil de ui en snijd deze in kleine reepjes. Dit kan je eventueel ook in een keukenmachine doen. Hak de knoflooktenen fijn. Voeg dit samen met het vruchtvlees van de pompoen, de eieren, het zout en het boekweitmeel in een kom en schep goed om. 

Doe een scheut olie in een koekenpan. Schep met een eetlepel hoopjes van het mengsel in de pan en druk het met de lepel plat. Bak aan beide zijdes goudbruin.

Ik heb de reibenkuchen geserveerd met saliebladeren die ik heel kort gebakken heb in roomboter waardoor ze lekker knapperig worden. Je kunt in plaats daarvan ook verse kruiden, zoals peterselie of een lente uitje bij het bakmengsel voegen.

Als je de reibenkuch iets groter wilt maken. Bijvoorbeeld om hem als voorgerecht te serveren dan kun je een portioneerring gebruiken.


Back to Top