Vegetarische Phad Thai



Ik heb veel in Thailand gereisd en daar in heel wat kleine keukentjes van met name locale vrouwen mogen kijken. Vrouwen die echt goed kunnen koken. Een aantal van hen hebben een restaurantje bij hun huis met 2 of 3 tafeltjes. Door gezellig in de keuken op een kruk te gaan zitten heb ik de kunst van Thais koken een beetje kunnen afkijken. Een van mijn favoriete noedelgerechten is Phad Thai. Ze doen het allemaal net even anders. In deze post deel ik mijn variant met jullie.


Voor 4 personen

  • 400 gram platte rijstnoedels
  • 450 gram tofu
  • 100 gram pinda's
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 3 verse knoflook tenen
  • 1 rode chilipeper
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode puntpaprika
  • 75 gram pindakaas
  • 4 middel grote sjalotten
  • 100 gram taugé
  • flinke hand koriander bladeren
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker
  • olijfolie
  • snuf zeezout

Kook in een pan met ruim kokend water de rijstnoedels gaar. Dit duur ongeveer 6 minuten. Proef regelmatig of de 'bite' van de noedels goed is. Ze mogen echt niet te gaar worden omdat je ze later ook nog gaat wokken. Spoel de noedels af met koud water zodat ze niet nagaren. Zet de noedels apart.

Snijd de tofu in blokje van 1 X 1 cm. Bak deze in een wok in een scheut olijfolie totdat ze lichtbruin en een beetje steviger worden. Laat de tofublokjes in een zeef uitlekken en zet ze apart.

Hak de pinda's grof en bak deze in de wok totdat ze bruin kleuren. Laat ze op een vel keukenpapier uitlekken en zet ze apart.

Klop de eieren in een kom los met een vork. Voeg een klein snufje zeezout toe. Verhit een koekenpan en giet de eieren in de pan. Laat de eieren stollen en draai de 'omelet' om. Als hij licht begint te kleuren is de omelet klaar. Rol hem op en snijd hem in reepjes. Zet de omeletreepjes apart.

Snijd de sjalotten in ringen. Hak de knoflooktenen en de rode peper fijn. Schil de gember en hak deze ook fijn. Snijd de rode puntpaprika in smalle lange repen en halveer ze. Doe al deze ingrediënten in de wok en roerbak ze 2 minuten. Voeg de pindakaas toe en roer goed door. Voeg de noedels bij het mengsel en ga door met roerbakken totdat de noedels heet zijn.

Voeg nu de gebakken tofu, taugé, reepjes omelet en de helft van de koriander bij het geheel. Roer in een kommetje de sojasaus het sap van 2 limoenen en de basterdsuiker goed door en meng dit door noedels.

Neem een mooie ondiepe wijde kom en schep hier het mengsel in. Garneer het geheel met de rest van de korianderblaadjes en de pinda's.


Back to Top