witte bonen met paarse salie



Voor dit gerechtje moet je op tijd beginnen. Je moet namelijk 150 gram boterbonen 24 uur laten wellen.

Neem een pan met een dikke bodem. Fruit hierin, in een scheut olijfolie een klein uitje, een fijngesneden rode peper en 2 tenen geperste verse knoflook. Blus dit af met een scheutje sherry. 

Ontvel 9 trostomaten en snijd ze in kleine blokjes. Haal de bonen uit het (wel)water. Voeg de tomaten en de bonen bij de rest in de pan. Voeg nu een cup (halve beker) groente bouillon bij het mengsel. Voeg nu zoveel water toe dat alles net onderwater staat. 

Maak een bosje van salie en rozemarijn en leg dit in de pan. Laat het geheel 1,5 tot 2 uur zacht smoren op laag vuur.

Haal het bosje uit de pan. En voeg eventueel nog wat zeezout toe.

Iedereen die de film Briget Jones's Diary heeft gezien weet dat je het bosje niet met een blauw touwtje moet samenbinden. Anders moet je de naam van het gerecht veranderen in; 'babyblauwe boterbonen met paarse salie' :-)

Dit gerechtje is lekker als lunch met een stukje stokbrood of als hoofdgerecht met witvis.


Back to Top