burgers van kikkererwten en paddestoelen met chimichurri

Kikkererwten worden ook garbanzobonen genoemd



Voor 4 personen

  • 500 gram uitgelekte kikkererwten uit blik
  • Een handvol paddenstoelen (ik heb hier kastanje champignons en oesterzwammen gebruikt)
  • 4 eetlepels speltbloem
  • 3 tenen verse knoflook
  • 1 ui
  • Een handvol peterselie bladeren
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zeezout

Hak de ui en de knoflook fijn en bak deze in een scheut olijfolie in een koekenpan tot ze glazig zijn. Zet ze apart.

Doe alle andere ingrediƫnten samen met de glazige uien en knoflook in de keukenmachine. Pulseer het mengsel tot er een korrelige homogene massa ontstaat. Maak van het mengsel kleine ballen en druk deze plat tot een schijf. Werk daarbij op een plank die je hebt bestrooid met een klein beetje bloem.

Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant.

Chimichurri is een rijk gevulde kruidenmix. Mix in de keukenmachine je favorieten kruiden samen met een uitje, twee tenen knoflook, een rood pepertje, een snuf zeezout en appelazijn. (Ik heb de volgende kruiden uit de tuin gebruikt: daslook, salie, oregano, thijm, en bieslook).

Je kunt de burger ook op allerlei andere manieren eten. Met wat rijst of sla. Of op een broodje met tomaat, komkommer en zilveruitjes.


Back to Top