chips van zwarte kool

Zwarte kool wordt ook palmkool of Italiaanse boerenkool genoemd.



Was 2 handen vol zwarte kool, verwijder de harde nerf en scheur of snijd de kool in kleine stukjes. (Ik bewaar deze om te gebruiken in groentesap waarvan je de pulp weer kunt gebruiken voor groenteburgers.)

Mix de volgende ingrediƫnten in de keukenmachine:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • flinke scheut balsamico azijn
  • 1 cup gewelde pijnboom pitten (1 uur geweekt)
  • 1 flinke rode peper met pitjes
  • 2 grote verse knoflooktenen
  • snuf grof zeezout 

Giet het mengsel in een grote kom. Voeg de zwarte kool bij het mengsel en kneed met de handen alles door elkaar zodat het mengsel zich goed verdeeld over de bladeren.

Verdeel de bladeren over een aantal trays van een dehydrathor. (geen silicone vel in de tray leggen). Laat de chips op 42 graden drogen totdat ze lekker knapperig zijn. Dit duur ongeveer 8 uur. 

Je kunt de chips ook in een oven maken. Verwarm de oven voor op 190 graden. Het duurt nu ruim een kwartier. Maar controleer regelmatig omdat de chips niet mag verbranden maar hij moet wel knapperig worden. 


Back to Top