gluten- en tarwevrij, eiwitrijk brood



Verwarm de oven op 190°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Ik gebruik vaak een bakvorm van silicone. Deze hoef je niet in te vetten. 

Klop 7 gram gist, 4 eetlepels extra vergine olijfolie door 350 ml lauw water en zet apart.

Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.

Meng de volgende ingrediënten in een kom:

  • 250 gram kikkererwten meel
  • 100 gram in de magimix gemalen ongezouten amandelen
  • 50 gram heel lijnzaad
  • 100 gram gemengde zaden en pitten (chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten sesamzaad etc.)
  • flinke snuf zeezout

Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de 4 eieren. Voeg de rozemarijn en twee theelepels Marmite toe. Schenk nu het gistwater in de kom. Roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm. 

Bak het brood 45 minuten in het midden van de oven totdat de korst bruin is. Controleer of het brood gaar is door een prikker in het brood te steken, die er schoon weer uit moet komen. Laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden.

Als je een 100% glutenvrij brood wilt moet je de Marmite weglaten. Je hoeft hiervoor geen vervanger te gebruiken. (geïnspireerd door Jamie Oliver.)

Ik heb de eerste sneetjes van het brood belegd met een dun plakje geroosterde courgette, dikke yoghurt met een paar druppels citroen, een plakje gerookte zalm en een beetje vers gemalen zwarte peper. 


Back to Top