Pasta met saus van rauwe tomaten, geroosterde paprika en vegetarische gehakt



ingrediënten

  • 3 rode paprika's om te roosteren
  • 10 trostomaten om te ontvellen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 rode peper
  • 4 verse knoflook tenen
  • 1 rode ui
  • gerookte paprikapoeder
  • 200 gram gerulde vegetarische gehakt
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • je favoriete pasta
  • pittige kaas om te raspen
  • bos verse basilicum

paprika's roosteren
wrijf 3 rode paprika's in met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van een op 220°C voorverwarmde oven. Laat de paprika's onder regelmatig keren 40 minuten garen tot ze geblakerd zijn.

Als de paprika's klaar zijn neem ze uit de oven en leg ze in een schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat ze 15 minuten rusten. Trek vervolgens het vel van de paprika af en verwijder de steeltjes en zaadlijsten.

tomaten ontvellen
Maak de tomaten schoon, verwijder het kroontje en snij een kruisje in de bolle kant van de tomaat. Leg de tomaat ± 15 seconde in kokend water en schep hem er met een schuimspaan uit en laat hem onder koud water schrikken om het kookproces te stoppen. Haal het velletje met een klein mesje los bij het ingesneden kruisje. 

Stop de tomaten en geroosterde paprika's in een maatbeker en mix met een staafmixer tot saus. (Dit moet je waarschijnlijk in delen doen.)

Snijd de rode puntpaprika's, rode uit, verse knoflooktenen en rode peper in mooie kleine stukjes. Bak deze groenten op hoog vuur aan in olie in een wok. Voeg 1 eetlepel gerookte paprikapoeder toe en bak de paprikapoeder kort mee. Voeg een scheutje water toe zodat de paprikapoeder niet verbrand op de bodem van de wok.

Draai het vuur naar de middenstand en voeg 200 gram gerulde vegetarische gehakt bij het mengsel. Laat 2 minuten meebakken.

Giet nu de gemixte tomaten-paprikasaus toe. Het is belangrijk dat de saus niet meer kookt. Doordat de tomaten als het ware nog rauw zijn geeft het de saus een hele frisse pure smaak. Maak naar behoefte op smaak met grof zeezout.

Kook de pasta. Schep de saus op een portie pasta. Garneer met geraspte pittige kaas en gescheurde basilicum bladeren.


Back to Top