rucolacakejes met pijnboompitten



Omdat ik veel leuke reacties kreeg op mijn vorige post met recepten (#4) heb ik nog een variant van de hartige cake gemaakt.

Meng de volgende ingrediënten in een kom:

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels zure room
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 flinke eetlepels mosterd
  • vers gemalen zwarte peper
  • flinke snuf zeezout

Klop het beslag 2 minuten met een handmixer op de hoogste snelheid. 

Hak 100 gram gewassen en goed gedroogde rucola fijn. Spatel deze samen met 75 gram pijnboompitten met zo weinig mogelijk omhalen door het beslag.

In het kader van 'social distancing' heb ik deze keer éénpersoons cakevormpjes gebruikt. Ieder zijn eigen cake. :-) Maar je kunt natuurlijk een grote cakevorm gebruiken. Giet het beslag in de cakevorm(pjes) en bak 40 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.

Als je geen fan bent van een bitter smaak dan kan je de rucola vervangen voor spinazie of zelfs voor brandneteltoppen.

Deze cakejes zijn lekker als borrelhap bij een glas wijn. (Geïnspireerd door Yvette van Boven.)  


Back to Top