stoofpeertjes



Stoofpeertjes zijn makkelijk te maken en een lekker bijgerecht voor veel winterkost zoals diverse stamppotjes of stoofvlees met aardappelpuree. Ook als toetje zijn stoofpeertjes natuurlijk niet te versmaden.


  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 200 gram basterdsuiker
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 8 kruidnagels
  • 100 milliliter rode wijn

Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waar ze allemaal op de bodem inpassen zodat ze niet omvallen. Voeg alle andere ingrediĆ«nten toe en zet de peren vervolgens net onder water. De steeltjes mogen boven het water uitsteken. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. 

Stoof de peren 3 uur op een zo laag mogelijke stand. Ze worden nu rood. Laat ze afkoelen in het stoofvocht.


Back to Top