witte koolparten en croute



Verwarm de oven op 200 graden. Smelt 125 gram roomboter. Bestrijk een bakplaat met de gesmolten boter. Zet het restant van de boter apart. 

Maak een mix van de volgende ingrediƫnten:

  • 3 grote geperste verse knoflooktenen
  • 75 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels panko of broodkruim
  • 1 flinke theelepel chilivlokken
  • 3 theelepels edelgistvlokken
  • 1 snuif vers gemalen zwarte peper
  • 1 snuif zeezout 

Snijd een klein wit kooltje in 12 parten. Doe het zo dat het stronkje aan het partje blijft zitten om het partje bijeen te houden. Verdeel de partjes over de bakplaat.

Voeg de gesmoten boter bij de mix. Verdeel de mix gelijkmatig over de witte koolparten. Bak het geheel in 40 minuten gaar. Of zolang dat de korst lekker knapperig is en niet verbrand.

Ik heb de parten als voorgerecht gegeten met gerookte makreel.


Back to Top