lamsgehakt, spinazie en feta in filodeeg



7 rollen

  • 1 pak met 14 grote filodeegvellen (470 gram)
  • 500 gram wilde spinazie
  • 500 gram lamsgehakt
  • 400 gram feta
  • 1 X ui
  • 1 X halve bol verse knoflook
  • 1 X rode peper
  • 1 X bosje bieslook
  • 1,5 eetlepel komijnpoeder
  • 1,5 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 X snuf zeezout
  • 1 X ei
  • olijfolie

Snijdt de ui, rode peper en knoflook fijn. Bak ze in een scheut olie, in een koekenpan, tot de ui glazig is. Voeg het paprika- en komijnpoeder bij het mengsel en bak de kruiden twee minuten mee. Voeg nu het lamsgehakt bij het mengsel en bak tot het gehakt geruld en gaar is. Schep de bieslook en een snuf zeezout door het mengsel. Doe het mengsel in een zeef en zet het apart zodat het vocht uit het mengsel kan lopen.

Verkruimel de feta en zet deze ook apart. Was de spinazie en hak het in kleinere stukken. Wok de spinazie heel even en laat hem goed uitlekken. Het moet maar kort zodat de spinazie wel stevig blijft. Het is niet de bedoeling dat de spinazie helemaal slinkt.

Neem een sushimatje en leg hier 2 filodeegvellen op. Lijn de korte zijde van de filodeegvellen aan de korte zijde van het sushimatje waarbij het matje onder het filodeeg komt te liggen. Zorg dat het matje mooi in het midden ligt zodat het filodeeg aan beide zijde een stukje oversteekt.
Leg nu in de breedte van het filodeegvel een streep met het gehakt mengsel. Doe dit ook met de spinazie en de feta. Blijf op het matje zodat er een stukje filodeeg vrij blijft aan de zijkanten. (Het stukje waar geen matje onder ligt).

Smeer nu met een kwast de zijkanten van het filodeeg in met olijf olie. Vouw vervolgens deze zijkanten naar binnen. Ze komen dus bovenaan over de ingrediƫnten te liggen. Rol nu met behulp van het matje de filodeegvellen op.

Leg de rollen op een bakblik waar een vel antiaanbakpapier in ligt. Klop het ei en smeer de rollen hiermee in.  

Verwarm een oven voor op 180 graden. Bak de rollen totdat ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.


Back to Top